Tallielämä – mistä se alkoi?

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Oma tallielämäni alkoi mummolasta. Mummolan pihalla oli ravitalli ja vietin paljon aikaa siellä ennen ja jälkeen koulupäivieni. Muistan kuinka haaveilin olevani hevonen, laukkailin tarhoissa ja olisin mieluummin jäänyt sinne kuin lähtenyt kouluun. Koulumatkakin meni usein hevosmaisissa tunnelmissa, kun hyppäsin Poni pyöräni satulaan ja kiidin täyttä laukkaa kohti koulua. Vuosia kului ja sain hypätä jo Nopsan satulaan, josta löytyi kolme vaihdetta, kevensin ja laukkasin kohti koulua, käynti taisi jäädä vähemmälle. Talvet Nopsa ja Poni olivat oman onnensa nojassa autotallin nurkassa ja taisi omat tallitouhunikin jäädä paukkupakkasilla vähäisemmiksi. 

Monenmoisia muistoja on lapsuus- ja nuoruusajan tallintouhuista ja näin vanhetessa on alkanut oivaltaa niiden vaikutuksen. Miten ne kokemukset ja elämykset ovat minua kasvattaneet, liekö vanhempani silloin ajatelleet, että lapsi voi saada  huikeita onnistumisenkokemuksia ja elämyksiä, kehittää vuorovaikutustaitojaan tai kasvattaa itsetuntoaan tallintouhuissa. Se tunne kun saat sen suomenhevosorin vietyä tarhaan ilman että se valitsee itse reitin sinne tai kun tallinpitäjä luottaa sinuun ja antaa sun hoitaa yksin aamutallin.

Ei, silloin ajateltiin, että voisitko nyt pysyä mieluummin kotona, kun kannat painavia vesisankoja ja lappaat lantaa siellä talleilla ilmaiseksi, pilaat vaan selkäsi raskasta työtä tekemällä kasvavassa iässä! Tai loukkaat itsesi niiden villien hevosten kanssa. 

Tunnetaidot siellä kehittyi, opin elämää, vastuuntuntoa ja organisointikykyä. Nämä taidot kehittyi tiedostamatta ja siellä opitut taidot ovat kantaneet minua usein elämänpolullani.

Kymmenen vuotta sitten oivalsin hevosten ja tallielämän todellisen merkityksen ja sen vaikuttavuuden. Siitä alkoikin minun todellinen tallipolkuni joka jatkuu talli- ja ponitouhuissa pienten ja isompien ihmisten kanssa joita toivon voivani auttaa vahvistumaan, voimaantumaan, löytämään oman onnellisen polkunsa elämään, turvallisesti ja tunteella.

Tervetuloa siis mukaan Tallielämään. Täällä voit nähdä ja kuulla mitä erilaisempia kokemuksia, näkemyksiä ja elämyksiä tallielämästä ennen ja nyt. 

Jaa sinäkin oman tallipolkusi elämykset ja kokemukset meille muille.  Mistä se alkoi ja mitä se on nyt ? 

×