Tallipihan vuosi 2024

 uudet ponikerhot kaiken ikäisille…

KERHOT:

Pikkukaviot alle 3-vuotiaat vanhemman seurassa. 25€ 30min. Kysy seuraavaa mahdollista päivää. 

Ponikerho koululaiset:  Kerho starttaa kun minimi 4 osallistujaa.

45€ kerta 2h (sis. pienen välipalan).

Ponien maailma on ihana. Tervetuloa mukaan tutustumaan meidän poneihin Tiuhtiin ja Kingiin sekä Helmiin. Tallipihalla on yleensä kaksi ponia kerrallaan. Kerhossa tehdään pienimuotoisia tunnetaito- sekä itsetuntoharjoituksia. Harjoitellaan ponien hoitoa, ruokintaa sekä valjastusta. Käydään lähiympäristössä ratsain talutuksessa ja harjoitellaan tasapainoa sekä kevyiden apujen käyttöä. Ohjastamista sekä sitä kuinka hevosta käsitellään ystävänä. Talutusharjoituksissa opitaan tuntemaan omaa kehonkäyttöä sekä rentouttamaan mieli ja keho. Opitaan tuntemaan juuri se oma poni ja mitä hänellä on meille milloinkin kerrottavaa. Oppimalla vuorovaikutusta hevosten kanssa voi jutella. Se vasta on upeaa!

Ponikerho alle kouluikäiset:

Kysy seuraavaa päivää. Kerho alkaa kun minimi 4 osallistujaa. 

35€ kerta 1,5h (sis.pienen välipalan).

Ponikerhossa tutustutaan ponien ihmeelliseen maailmaan. Hoidetaan kaviot ja harjataan ponit hyvin ennen ratsastusta. Ratsain talutuksessa käydään tallipihan ympäristössä sekä Näsipuistossa. Tehdään talutusharjoituksia ja harjoitellaan agilityrataa. Välillä täytyy ulkoiluttaa myös kepparit agilityradalla. Tehdään tallissa tehtäviä liittyen omaan itseen ja hevosiin. Ratsastuksessa harjoitellaan tasapainoa ja kevyttä apujen käyttöä. Kuinka poni lähtee liikkelle, kääntyy ja pysähtyy. Sama harjoitellaan myös maastakäsin.

TAI varaa oma poninhoito-ja ratsastustuokio: 30min 35€ 1h 65€

Varaa oma lampaiden hoito-ja kävelytysaikasi 25€/hlö 30min. Kysy seuraavaa päivää.

Lammaskerhossa opetellaan lampaiden hoitoa ja tehdään kävelyretkiä lampaiden kanssa lähiympäristössä. Pohditaan sorkkien hoitoa ja  villan keritsemistä sekä  selvitetään miksi lampailla on korvakorut. Harjoitellaan perustaitoja ja opetetaan pojille myös hauskoja juttuja kuten lammasagilitya. Kerhossa on kokenut ja turvallinen ohjaaja ja ryhmät ovat pieniä. Lampaat ovat herkkyytensä vuoksi yleensä toimivia ja hyödyllisiä myös terapeuttisessa työskentelyssä mm. tunnetaitojen opettamisessa. Charlie ja Albert myös opettelevat Taikun Tähdillä terapialampaan työtä. Heillä on mahdollisuus myös toimia tulevaisuudessa Neuropsykiatrisen valmennuksen apuna erityislapsilla ja nuorilla. 

Lammaskerho erityisille:

Oma avustaja voi tulla mukaan veloituksetta. Kerhon tarkempi sisältö määräytyy osallistujien mukaan. Lammaskerhossa opetellaan lampaiden hoitoa ja tehdään kävelyretkiä lampaiden kanssa lähiympäristössä. Pohditaan sorkkien hoitoa ja  villan keritsemistä sekä  selvitetään miksi lampailla on korvakorut. Harjoitellaan perustaitoja ja opetetaan pojille myös hauskoja juttuja kuten lammasagilitya. Kerhossa on kokenut ja turvallinen ohjaaja ja ryhmät ovat pieniä. Lampaat ovat herkkyytensä vuoksi yleensä toimivia ja hyödyllisiä myös terapeuttisessa työskentelyssä mm. tunnetaitojen opettamisessa. Charlie ja Albert myös opettelevat Taikun Tähdillä terapialampaan työtä. Heillä on mahdollisuus myös toimia tulevaisuudessa Neuropsykiatrisen valmennuksen apuna erityislapsilla ja nuorilla. 

Oma Farmihetki

Haluaisitko tutustua Taikun Tähtien toimintaan vaikka koko perheen voimalla! Akaan Kylmäkoskella. Haluatko nähdä missä Tiuhti ja Kingi lomansa viettää ja ketä heidän upeaan laumaansa kuuluu.
Erikoistarjous 60€ koko perhe. Sisältää kupin kahvia tai mehua ja keksin sekä tunnin ohjatun kierroksen tutustua tilan eläimiin ja pienimmille talutusratsastusta Max 45kg. Isompien lasten ja aikuisten ratsastus varattavissa erikseen tutustumishintaan 20€ hlö. Kiinnostaako kuulla tarina yksisilmäisestä kukosta nimeltään Aarre? Tai miten Tallipihalta tutut Charlie ja Albert tuli meille? Entä kuka on Matti &Teppo tai Dumble ja Oreo? Syli-sylviä pääsee pitämään sylissä ja rusinakin antaa silittää 😁
Kaapo & Kullervo sekä Hermanni & Herkules ne vasta vekkuleita pässejä onkin. Tuutko moikkaa…Charlien ja Albertin isoveljet.
Ohjatun tunnin jälkeen saa tilalle jäädä vielä ihastelemaan eläimiä ja syömään omia eväitä ihastuttavalle tallin vintille.
 
💚Olette tervetulleita 💚
Varaa tähän oma hetkesi suoraan numerosta 050-5361797 tai
 
taikuntahdet@gmail.com
 

KURSSIT: Kysy lisää hyvinvointikursseista suoraan Nina 050-5361797

Väsyneiden Äitien voimauttava MinD-Hevostoiminta-ryhmä.

5x 75€ Yht. 375€. Seuraava ryhmä alkaa 2024.

Pienryhmä 4-6hlö tapaa Tallipihalla viisi kertaa. 

Mitä ryhmä tarjoaa:

*Keho-mieli yhteysden tunnistamista

*Kiitollisuutta ja iloa

*Joustavuutta tunnesäätelyssä

*Vertaistuen voimaa…et ole yksin

*Kasvavaa vuorovaikutusta

*Läsnäoloa ja kontaktia itseen ja muihin 

*Kasvavaa relienssiä…omien rajojen tunnistamista ja turvallisuuden tunteen lisäämistä

*Myötätuntoa ja hyväksyntää itseään ja muita kohtaan

*Rakkautta ja sydänyhteyttä itseen ja muihin

Kaikki tämä ja paljon muuta luottamuksellisessa ja välittävässä toimintailmapiirissä Tallipihan tunnelmallisessa miljöössä.

Taikun Tähdet ja MinD

Taikun Tähtien toiminta keskittyy erityis-ja pienryhmien ohjaukseen turvallisessa talliympäristössä, eläimiä kunnioittaen ja asiakkaiden yksilölliset tarpeet huomioiden. Myös yksilöohjaus on mahdollista. MinD-voimauttava hevostoiminta on ryhmämuotoinen kuntouttava toimintamenetelmä voimaantumisen aikaansaamiseksi. Voimavarakeskeinen toimintatapa antaa työkaluja esittämään kysymyksiä ja etsimään vastauksia omasta itsestään. Harjoituksissa apuna hevosten hyväksyvä läsnäolo ja muut eläimet. Aiempaa hevoskokemusta ei tarvita. Kyse ei ole ratsastuksesta, mutta sekin on mahdollista erikseen sovittavana käyntinä Akaan Kylmäkoskella missä Tallipihan ponitkin asuvat. Siellä on lampaita, isoja hevosia, pupuja ja kukkoja kanoineen.

Ohjaajana toimii Nina Bergström. Lähihoitaja (mielenterveys ja päihde), Ratkaisukeskeinen Neuropsykiatrinen valmentaja, MinD-hevostoiminnan ohjaaja, Hortonomi ja äiti.

*Uskalla elää omannäköistä elämää*

Nuorten Hyvinvointi-ryhmä 14-18-vuotiaille. Kuntouttava ja Voimauttava MinD-Hevostoiminta.

5x 75€ Yht. 375€ . Seuraava ryhmä alkaa 2024. Mahdollisuus laskuttaa useammassa erässä. 

Mitä ryhmä tarjoaa:

*Keho-mieli yhteyden tunnistamista ja kehittämistä

*Kiitollisuutta ja iloa

*Joustavampaa tunnesäätelyä

*Vertaistuen voimaa ja ymmärryksen, ettei ole yksin…ystäviä

*Kasvavaa vuorovaikutusta itsensä ja muiden kanssa, oppii sanoittamaan tuntemuksiaan

*Läsnäoloa ja kontaktia itseen ja muihin ryhmäläisiin

*Oppii tunnistamaan omia rajojaan ja täten vaikuttaa omaan turvallisuuden tunteeseensa

*Myötätuntoa itseään ja muita kohtaan

*Rakkautta ja sydänyhteyttä muihin ja ennenkaikkea itseen

*Oppii ymmärtämään omia pulmia ja haasteita, mistä ne johtuu ja mitä niille voi tehdä

*Eläinten hyväksyvä läsnäolo mukana harjoituksissa

Kaikki tämä ja paljon muuta luottamuksellisessa ja välittävässä toimintailmapiirissä Tallipihan tunnelmallisessa miljöössä.

Taikun Tähdet ja MinD

Taikun Tähtien toiminta keskittyy erityis-ja pienryhmien ohjaukseen turvallisessa talliympäristössä, eläimiä kunnioittaen ja asiakkaiden yksilölliset tarpeet huomioiden. Myös yksilöohjaus on mahdollista. MinD-voimauttava hevostoiminta on ryhmämuotoinen kuntouttava toimintamenetelmä voimaantumisen aikaansaamiseksi. Voimavarakeskeinen toimintatapa antaa työkaluja esittämään kysymyksiä ja etsimään vastauksia omasta itsestään. Harjoituksissa apuna hevosten hyväksyvä läsnäolo ja muut eläimet. Aiempaa hevoskokemusta ei tarvita. Kyse ei ole ratsastuksesta, mutta sekin on mahdollista erikseen sovittavana käyntinä Akaan Kylmäkoskella missä Tallipihan ponitkin asuvat. Siellä on lampaita, isoja hevosia, pupuja ja kukkoja kanoineen. Ohjaajana toimii Nina Bergström. Lähihoitaja (mielenterveys ja päihde), Ratkaisukeskeinen Neuropsykiatrinen valmentaja, MinD-hevostoiminnan ohjaaja, Hortonomi ja äiti.

YLEISTÄ:

  • Aiempaa kokemusta ei tarvita.
  • Kaikki hinnat sisältävät alvin ja toiminta on vakuutettua. Oma tapaturmavakuutus olisi hyvä olla. 
  • Tallilta löytyy kypärä. Muuten kelinmukainen varustus.
  • Kaikki opetus perustuu klassiseen ja tietoiseen tapaan olla ja ratsastaa.
  • Tule nauttimaan hevosten kunnioittavasta kohtaamisesta ja opi olemaan heidän ystävänsä.
  • Katso lisää arvoistamme ja tavastamme olla toistemme sekä hevostemme kanssa www.taikuntahdet
×